آهن ربا ، مگنت ، فریت ، مواد مغناطیسی ، ساخت آهن ربا ، کاربردهای آهن ربا ، تولید اهن ربا ، سرمایه گذاری

مرا سر نهان گر شود زیر سنگ -- از آن به که نامم بر آید به ننگ ----------- به نام نکو گر بمیــرم رواست -- مرا نام باید که تن مرگ راست

آهن ربا ، مگنت ، فریت ، مواد مغناطیسی ، ساخت آهن ربا ، کاربردهای آهن ربا ، تولید اهن ربا ، سرمایه گذاری

مرا سر نهان گر شود زیر سنگ -- از آن به که نامم بر آید به ننگ ----------- به نام نکو گر بمیــرم رواست -- مرا نام باید که تن مرگ راست

تصفیه فیزیکی آب برای برجهای خنک کننده

تصفیه فیزیکی آب برای برجهای خنک کننده

(قسمت اول)

تشکیل جرم (کربنات کلسیم و رسوب آهک) توسط انسان زمانیکه آب داغ  را در پخت و پز مورد استفاده قرار میداد مشاهده شد. در طبیعت نمونه های بسیاری از تشکیل رسوبات را میتوان دید مانند طاقدیس و ناودیس همچنین  رسوبات طبیعی را میتوان در لوله ها و مبدلهای حرارتی مشاهده نمود. خرابی ابگرم کنها ، مبدل های حرارتی، برجهای خنک کننده و چیلرها و کاهش بهره وری انها ،همه به خاطر تشکیل رسوبات است. خصوصا (در درجه اول CaCO3).

سال ها است که فن آوری های مورد استفاده در بسیاری از سیستم های تصفیه فیزیکی آب شناخته شده اند. این سیستم ها از انواع تکنیک های کنترل رسوب و ( برای دیگر مواد معدنی درگیر و با  تمرکز بر روی CaCO3،) بدون نیاز به مواد افزودنی شیمیایی استفاده میکننددر برخی از موارد، میدانهای الکتریکی یا از میدان های القایی و برخی  خواص فیزیکی استفاده می شود.

فرآیندهای طبیعی که واکنش های فیزیک شیمی را ایجاد میکنند، شناخته شده اند، بعنوان مثال، اجاق های مایکروویو که با تابش الکترومغناطیسی (با فرکانس 2.5GHzغذا را طبخ میکنند (فرایندی شیمیایی)است. گیاهان از انرژی الکترومغناطیسی (نور خورشید) که فتوسنتز نامیده می شود، استفاده میکنند که از نوع واکنش های شیمیایی هستندانسانها بمنظور افزایش سرعت واکنش های شیمیایییا انحلال یک ماده در یک مایع از انرژی مکانیکی استفاده میکنند (هم زدن).

 هدف این مقاله بررسی برخی از نوع اساسی سیستم های تصفیه فیزیکی آب برای برجهای خنک کننده است. مکانیسم برای این تصفیه فیزیکی آب براساس اصول فیزیک شیمی است. اکنون میخواهیم بطور خلاصه بوسیله نتایج مطالعات علمی بدست امده درمورد انها بحث کنیم. مکانیزم های موجود تصفیه فیزیکی آب با اطلاعات میدانی تایید می شوند. بررسی خود را با مرور مختصری برخی اصول اساسی در پشت سر پدیده تصفیه فیزیکی آب شروع خواهیم کرد. این اصول اساسی پایه های شیمی هستند، بطوری که اگر کسی بخواهد می تواند آنها را با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار دهد.

 کمی شیمی بدانیم

تنها الکترونهای ظرفیت (الکترونهای بیرونی) از یک عنصر در واکنش های شیمیایی (پیوند شیمیایی) دخالت دارند. پیوندهای اتمی، الکترون از دست میدهند یا بدست می اورند یا به اشتراک میگذارند تا لایه بیرونی خود را پر کنند. همانطور که میدانید، هشت لایه الکترونی وجود دارد (قاعده هشتایی). الکترونها می توانند اضافه شوند(ایجاد یک یون منفی) و یا حذف شوند (ایجاد یک یون مثبت) که نتیجه ای از جاذبه الکترواستاتیک بین دو یون تشکیل دهند با پیوند یونی است (یک نوع پیوند شیمیایی). پیوند یونی پیوند شیمیایی اصلی دراین مقاله این است.

پیوند یونی بین اتم هایی که  تمایل زیادی برای از دست دادن یا به دست آوردن الکترون های ظرفیتی خود را دارند، تشکیل میشوند (به طور معمول بین فلزات و گازهای نجیب به عنوان مثال، سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم [از دست دادن الکترون کلرClواکسیژن O ]با دست آوردن الکترون[). این پیوند ناشی از جاذبه بین یون های مثبت و منفی است . از این مفهوم است در توضیح تصفیه فیزیکی آب استفاده خواهد شد.

توجه داشته باشید الکترون های خارجی (ظرفیتی) اتمها می توانند با مقدار نسبتا کمی از انرژی، اضافه یا حذف شوند و به شکل یونهای مثبت یا منفی در ایند (ذرات باردار شده / یون). حذف و یا اضافه کردن الکترونهای زیر لایه ظرفیت (زیر الکترون والانس) نیاز به انرژی قابل توجهی دارد که نتیجه آن ناپایداری یون است، همچنین دوره عمر کوتاه دارند و در واکنش های شیمیایی شرکت نمیکنند.

آب "حلال جهانی" است زیرا مولکول آب دو قطبی است با یک انتهای مثبت و یک انتهای منفی. این چیدمان اتمی آب تمایل شدیدی به نظم گیری در میدان الکتریکیدارد به نحوی که انتهای منفی خود را به سمت میدان مثبت و انتهای  مثبت مولکولآب به طرف جهت منفی میدان قرار میگیرد. با نظم گیری مولکولهای اب به این روش،مولکول های آب تمایل به خنثی کردن میدان الکتریکی دارند.  واقع به زبان فنی، میگویند که گشتاور دو قطبی بزرگ آب سبب شده تا ثابت دی الکتریک غیر طبیعیزیادی از مرتبه 80 داشته باشد. بعبارت دیگر، دو نوع ذرات باردار الکتریکی یکی دیگر را با 80/1 قدرت در خلاء جذب و یا دفع میکنند. ماهیت دو قطبی  آب توانایی قابل توجهی به ان میدهد بصورتیکه میتواند مواد را در خود حل کند. به ویژه که انها یی کهبا هم پیوند یونی ایجاد میکنند.

همانطور که یونهای مثبت و منفی، در محلول حرکت میکنند آنها توسط مولکول های آب احاطه میشوند، فرآیندی به نام هیدراتاسیون رخ میدهد و در نتیجه محلول یونیزه شده تشکیل می شود. در آب جاذبه بین یون های بار دار مخالف  کسری از آنچه است که باید در هوا رخ دهد، یک نتیجه مستقیم از محاصره شد توسط مولکولهای آب و تشکیل لایه هیدراته و قدرت بالای دی الکتریک آب است. لازم به تاکید است که این موارد درتصفیه مغناطیسی اب  می تواند تاثیر پایدار در محلولهای آبی غیر خالص داشته باشد.

تمرکز اصلی این مقاله بر کنترل تشکیل جرم در سیستم های تبادل حرارت است. بطور معمول، جرم موجود در این سیستم ها کربنات کلسیم و به میزان کربنات منیزیم کمتر است.

 آب باران پاک خاصیت ضعیف اسیدی دارد(PH = 5.6)، زیرا حاوی CO2 حل شده است که از طریق هوا جذب می شود:

 

(CO2 + 2H2¬®H3O+ + HCO3                (Eq. 1

هنگامی که آب حاوی یون کلسیمCa2+ است، این واکنش بخصوص بصورت بی کربنات کلسیم، CaHCO3+ اهمیت دارد، اما کربنات کلسیم، CaCO3 در آب خالص کم محلول است و غلظت ان 7.1ppm است. هنگامی که آب گرم می شود دی اکسید کربن و یا CO2 می تواند از طریق تبخیر فرارکند و اتفاقات  زیر می افتد:


Ca++ + 2HCO3- ® CaCO3 + CO2 (gas) + H2O             (Eq. 2)


 

واکنش های رسوب (CaCO3) و تجزیه پیچیده هستند و توسط چو نشان داده شده است [1]. یون های بی کربنات محلول در یون های هیدروکسید و دی اکسید کربن (محلول آبی) است که در زیر نشان داده شده است:

 

HCO3-¬® OH- + CO2 {may be surface activated, [1]}          (Eq. 3)


فرار CO2  سبب افزایش غلظت یون هیدروکسید،  OH-و در نتیجه افزایش PH(اصلی) میشود. در برجهای خنک کننده به طور معمول pH افزایش می یابد زیر آب گرم شد و پحش میگردد و از میان هوا عبور میکند  و تبخیر زیاد میشود، یعنی گازCO2 منتشر می شود. مراحله  بعدی واکنش شیمیایی عبارتست [1]:

 

OH- + HCO3- ¬® CO32-+ H2O (Eq. 4)


  گام نهایی برای یونهای کربنات، CO32-، واکنش با یونهای کلسیم و نتیجه رسوب و تبلور کربنات کلسیم است.

 

Ca2+ + CO32- ®CaCO3                              (Eq. 5)

 به طور خلاصه، کربنات کلسیم (جرم) در محلول اسیدی حل می شود.

 

(basic) CaCO3 + H2CO3 ↔ Ca2+ + 2HCO-3 (acidic)       (Eq. 6)


 هنگامی که دی اکسید کربن، CO2 در (آب) محلول  است، اسید کربنیک تشکیل میشود تا کمک به انحلال واکنش های 1 و 6  کند.

برخی آبهای طبیعی (با PH کم در اثر باران اسیدی) حاوی کربنات کلسیم بیشتر از300ppm و یا معادل آن هستند. یون های دیگر موجود در سیستم و شرایط دیگراضافه میشود به انچه ذکر شد. برخلاف آزمایشگاه مشکلات در دنیای واقعی بسیار پیچیده هستند. با این حال، آزمایشگاه ما اجازه می دهد متغیرها را کنترل کرده و مکانیسم ها تدوین شده و مشاهدات توضیح داده میشوند.

واکنش نشان داد در معادله 4 غلظت یونهای کربنات را افزایش می دهد، باعث میشود کربنات کلسیم جامدگردد. همانطور که در معادله 5 ملاحظه میگردد از آنجا که سطح یک مبدل حرارتی بالاترین درجه حرارت در یک سیستم جریان برج خنک کننده را دارد، واکنش های بالا می تواند در درجه اول از سطح تبادل حرارتی رخ دهد، مواد جامدی بر روی دیواره های مبدل حرارتی تشکیل میشوند، به عنوان عایق حرارتی عمل کرده و در نتیجه کاهش راندمان انتقال حرارت  ایجاد می شود که می تواند به انسداد لوله ها منجر شود.

این اطلاعات در فهم مکانیسم های نسبت داده شده به  تصفیه فیزیکی اب  کمک میکند، به عنوان مثال، واکنش های شیمیایی، پیوند، pH و یون، که همه توسط الکترون های پوسته بیرونی کنترل می شوند، همه در طبیعت الکتریکی هستند. با استفاده از این اطلاعات می توانید ببینید که حلالیت مواد معدنی در آب در درجه اول تابعی از pH، غلظت، انرژی جنبشی (دما، و غیره) هستند. جرم  / گرفتگی محیط از این واقعیت است که کربنات کلسیم و منیزیم دارای حلالیت معکوس با درجه حرارت هستند، بنابراین با افزایش دما تمایل به رسوب گذاری دارند، بعنوان مثال، در مبدل حرارتی (سطح). 

تصفیه فیزیکی آب برای برجهای خنک کننده

(قسمت2)

کمی فیزیک بدانیم

شیمی فیزیک عبارت است از کاربرد علم فیزیک در سیستم های شیمیایی و کوشش میکند اثر نیروهای بین مولکولی، کشش سطحی در مایعات، انرژی جنبشی و سرعت واکنش  بعلاوه بسیاری از مسائل دیگر مانند کنترل خواص / فیزیکی و شیمیایی را حل و فصل کند. برای مثال، اگر یک ترکیب از واکنش دو مولکول، یون و غیره تشکیل می شود آنها باید در تماس با یکدیگر قرار گرفته و سپس واکنش کنند .

واکنش چگونه رخ میدهد ؟دو یون یا مولکول های باردار (یون های پلی اتمیک مانندHCO3-) برخوردشان باید  در جهت درست نسبت به یکدیگر باشند و تا انرژی کافی برای شکستن یا ایجاد پیوند را داشته باشند.  پس الزاما همه برخوردهای واکنش دهنده ها بین یون ها یا مولکول ها  نباید منجر به تشکیل ترکیبات شوند. آنها یکدیگر را بیرون انداخته و باید برای کوششهای بعدی صبر کنند. احتمال انجام یک واکنش تابعی از غلظت، (# یون یا polyatomic ها در حجم، یعنی، کنترل نرخ برخورد)، نرخ مهاجرت (نسبت به یکدیگر) و انرژی برخورد (انرژی جنبشی) و غیره است. بیاد داشته باشید که PH محلول در سطح اشباع (غلظت) تاثیر می گذارد.

حتی اگر یونها یا مولکولها به درستی هم جهت شوند، هنوز نمی توانید واکنشی داشته باشید مگر اینکه دو برخورد حداقل انرژی معینی به نام انرژی فعال سازی را بدست اورند. باز هم، دافعه و جاذبه یون های باردار الکتریکی همراه با لایه هیدراتاسیون در نظم  و انرژی فعال سازی نقش بازی میکنند .

انرژی جنبشی قابل دسترس که انرژی فعال سازی لازم (برخورد) را تامین می کند: شامل ترکیبی از حرارت (انرژی ارتعاشی)، تلاطم، تغییرات فشار و / ​​یا میدانهای الکتریکی است. بسیاری از این منابع انرژی با پدیده های سطحی همراه هستند. معمولا، تلاطم طبیعی در برج خنک کننده شرایط مخلوط کردن و جهت گیری در محدوده زمانی حرکت دو گونه یونی (واکنش دهنده های نشان داده شده در معادله 2) را فراهم می کند. گرما، انرژی جنبشی واکنش را فراهم می کند در حالیکه تغییر فشار بالا و / یا برهمکنش میدان الکتریکی می تواند انرژی فعال سازی بیشتری فراهم آورد، البته اگر به درستی متمرکز شده و زمان کافی داشته باشد. (با توجه به عامل احتمالی توضیح داده شده در بالا).

 از آنجا که انرژی گرمایی ماده به طور یکنواخت در میان اتم ها، یون ها و یا مولکولهای آن (ذرات و یا گونه) توزیع نشده برخی ممکن است انرژی کافی برای واکنش را داشته باشد در حالی که دیگران همانطور که در شکل نشان داده این انرژی را ندارند شکل 1. همچنانکه که درجه حرارت افزایش می یابد انرژی قابل دسترس برای واکنش را افزایش می دهد که در شکل 2نشان داده شده است.شکل2.





شکل 2

از این رو، قبل از اینکه واکنش دهنده ها (یون یا مولکول) بتوانند به محصولات تبدیل می شود، انرژی جنبشی در دسترس (در برخورد) از واکنش دهندها بایدبه انرژی فعال سازی (تا حدی ناشی از هیدراسیون که قبلا مورد بحث قرار گرفت) غلبه کند، در شکل 3. نشان داده شده است .

شکل 3

بالا بردن درجه حرارت (گرما) باعث می شود که اتم ها (ذرات) با اهنگ بیشتر و سرعت بالاتر حرکت کنند. از این رو بیشتر انرژی جنبشی، آهنگ واکنش را بوسیله  افزایش تعداد واکنش و به خصوص انرژی برخوردها را  افزایش میدهد و سرانجام منجر به تشکیل رسوب میشود. انرژی جنبشی می تواند با تغییرات فشار و یا میدان های الکتریکی (پالسی و / یا ثابت) و / یا کاتالیست افزایش یابد .

در یک برج خنک کننده عامل آب ،حرارت را از مبدل حرارتی از طریق تبخیر حذف میکند که به نوبه خود اجازه می دهد تا بخشی از CO2 در اتمسفر ازاد شود. در اثر تبخیر سبب تغلیظ مواد معدنی در محلول می شود که منجر به شرایط اشباع میگردد و در نتیجه جرم کربنات کلسیم  بر روی  سطوح مبدل های حرارتی تشکیل می شود. کاربردی اصلی تصفیه فیزیکی کننده اب  در برج های خنک کننده مشخص شده است بنحویکه  تصفیه های مکرر آب توسط سیستم تصفیه کننده فیزیکی می تواند به آسانی مشاهده  شود.

بمنظور توسعه موثر سیستم تصفیه فیزیکی اب باید مکانیسمی که توضیح داد و نشان داد که این مکانیزم چگونه کار می کند (از نظر علمی و صنعتی) سپس بر اساس حقایق قابل مشاهده تدوین و فرمول شود. پارامترهای طراحی که در اطراف سیستم تصفیه فیزیکی اب عمل میکند را می توان تنظیم و بر اساس این درک، مورد بررسی قرار داد. فرضیه موفق لزوما یک فرضیه دائمی نیست، اما آن چیزی است که سبب تحریک در تحقیق بیشتر و توسعه می شود، طرح های جدید بوجود می ایند یا به توضیح مختصات عوامل نامربوط کمک می کند. یکی از اهداف این مقاله بر آن است که آخرین فرضیات گرفته شده از آثار علمی همراه را با برخی از طرح های صنعتی و داده های میدانی موجود به منظور افزایش درک و توسعه مداوم تکنولوژی تصفیه فیزیکی اب برای برجهای خنک کننده را پیوند دهد.

 

در تلاش برای توضیح مکانیسم تصفیه فیزیکی اب دو نوع رسوب باید بررسی شود: تبلور و ذرات رسوب. تبلور رسوب (جرم سخت) شکلی از هسته ناهمگن و رشد کربنات کلسیم بر روی سطوح است. کتب تخصصی مرتبط با رسوب و حفظ انجماد میگویند که روند رشد بلور در درجه اول ناشی از تک اتم ها/ یون های منفردی است که به سطح جامد وارد یا از ان  خارج میشوند. این فرایند اجازه می دهد تا  رشد بلور بدون نقص، چسبنده گی محکم و سخت  به سطوح را داشته باشد.

رسوب ذرات یک فرایند ته نشست ذرات (محصولات خوردگی ها، باکتری ها، و غیره) است، از جمله کریستال های کوچک کربنات (ذرات کلوئیدی) که توسط جریان سیال حمل میشود. این احتمال که یک کریستال کوچک (شناور) بتواند همه پیوند های اتمی را در امتداد سطح لوله منظم کند و کریستال رشد کند بسیار اندک است. این ذرات بوسیله جابجائی و ته نشینی گرانشی تجمع می یابند. بوت [2] رسوب ذرات معلق (رسوب) توسط مکانیزم حمل و انباشتگی آنها را توضیح داده است. ذرات رسوب معمولا نرم و چندان محکم وچسبنده نمی باشند.

 

توجه داشته باشید که نیروی برشی از سیال با سرعت بالا سبب می شود تا این ذرات را از بهم پیوستن و جلوگیری از تشکیل پیوند قوی حفظ کند.

در این مقاله محتمل ترین فرضیه ، (توسط چو [3، 4]مشخص شده) که در مقالات علمی استفاده شده و عملیات میدانی بکار گرفته میشود از (اطلاعات ارائه شده در جدول I) استفاده نیز می شود.تصفیه فیزیکی اب  که در اینجا مورد بحث است  ناشی از رسوب یونهای معدنی، تولید ذرات (دانه های کوچک کریستال و یا ذرات کلوئیدی) در آب می باشد. این ذرات (رسوب) پوششی از لجن نرم را تشکیل میدهند که می تواند آنها را در جریان بالا و در تلاطم بحالت تعلیق های نگه داشته و توسط فیلتراسیون و یا تخلیه از زیر حذف نمود. این فرضیه شباهت های کاربردی با فن آوری های اصلی تصفیه فیزیکی اب با استفاده از اصول فیزیک شیمیایی بالا را دارد .

 

 

del.icio.us  digg  newsvine  furl  Y!  smarking  segnalo

تصفیه فیزیکی آب برای برجهای خنک کننده(قسمت اول)

دوشنبه 29 اردیبهشت‌ماه سال 1393 ساعت 16:05


تصفیه فیزیکی آب برای برجهای خنک کننده(قسمت3)

روش استفاده از دستگاه ها تحت  میدان مغناطیسی دائمی  برای رسوب زدایی

 استفاده از آهنرباهای دائمی در تصفیه آب و بررسی انها به آغاز قرن19 برمیگردد، زمانی که سنگ اهن مغناطیسی و مینرالهای مغناطیسی طبیعی تشکیل شدند از انها برای کاهش رسوب در پخت و پز و رخت شویی استفاده میشد. تاریخ نشان می دهد که مصری ها به طور معمول از آهن ربا (سنگ اهن مغناطیسی) دو تا سه هزار سال قبل از میلاد برای کاهش رسوب در لوله ها/ ظروف سربی حمل آب سخت استفاده می کردند. استفاده از آهن ربا یکی از قدیمی ترین روشها برای پیشگیری از جرم اب در اجزای انتقال حرارت و حمل آب سخت بوده است.

تجاری سازی این تکنولوژی پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد، بیشترین توسعه در20 سال گذشته با قدرت بالا انجام گرفته است، پیشبرد تکنولوژی تولید آهنرباهای دائمی از خاکهای نادر به نقطه ای رسیده که می تواند به عملکرد ثابت دست یابد. نیروی اعمال شده توسط میدان مغناطیسی (و میدان الکتریکی) به یک ذره باردار (یونی) بخاطر نیروی لورنتس است.

F = qE + qν × B (Eq. 7)

 

ü     F نیروی است

ü     E میدان الکتریکی است

ü     B میدان مغناطیسی است

ü     Q بار الکتریکی از ذرات (یون های، و غیره) است

ü     ν سرعت لحظه از ذرات است و

ü     × علامت ضرب خارجی است (مورد استفاده برای ضرب بردارها)

به نیروی این بخش از  معادله qν × B  باید توجه داشت، زیرا نیروی وارد بر ذره باردار (یونی، با بار الکتریکی q ) در حال حرکت با ν سرعت در یک میدان مغناطیسی را Bمحاسبه میکند ، که در آن  × نشان دهنده  علامت ضرب خارجی است و در شکل 4نشان داده شده است.

بنابراین،مایع یونیزه درحال حرکت عمود به میدان مغناطیسی، جریان الکتریکی متناسب با نیروی لورنتس تولید میکند. این نیروی عمود بر میدان مغناطیسی و جهت حرکت است و متناسب با سرعت می باشد، (شکل 4). از آنجا که نیروی عمود به سرعت است، به مقدار سرعت تاثیر نمی گذارد، اما جهت آن را تغییر میدهد. نیروهای وارد بر یونهای با بار الکتریکی مخالف در جهتهای مخالف هستند افزایش تعداد برخورد یونها با بار الکتریکی مخالف سبب میشود انرژی جنبشی کافی برای تشکیل ذرات کلوئیدی در مایع فراهم شود . این جرم رسوب نامیده می شود. این ذرات در آب معلق هستند اما رسوب ذرات می تواند بر روی سطوح (از جمله مبدل حرارتی) تشکیل شود که سبب پوشش لجن نرم می شود . با این حال، زمانی که نیروی برشی کافی به علت حرکت آب وجود داشته باشد، لجن نرم یا پوشش گل و لای می تواند برداشته شود و از رسوب گذاری مواد معدنی جلوگیری می گردد.

 لازم به ذکر است که میدان های مغناطیسی به موازات جهت حرکت از نیروی وارد بر ذرات باردار بهره مند نیستند. بررسی شکل. 4.

اکثر سیستم های PWT مغناطیسی بر روی  لوله های کمتر از3 اینچ بسته میشوند.  این به دلیل محدویت های ناشی از قرار گیری آهن ربا بطور عمود در بر روی لوله است. دو طرح با استفاده از آهن ربا های کوچک در خارج از لوله ها در شکل . 5 و شکل 6 نشان داده شده است.


تصفیه فیزیکی آب برای برجهای خنک کننده

(قسمت4)

روش استفاده از دستگاه ها تحت  میدان الکتریکی برای رسوب زدایی  


دستگاههای تصفیه الکترواستاتیکی اب از ولتاژ(DC)ثابتی استفاده میکنند. از آنجا که می دانیم  ذرات باردار"هم نام"یکدیگر را دفع میکنند و ذرات باردار"نا همنام"یکدیگر را جذب میکنند، از این مفهوم در ارتباط بین میدان الکتریکی (مثبت به منفی) و یونهای که در شکل8 نشان داده شده است، استفاده میشود.

هر دو میدان الکتریکی و میدان مغناطیسی را می توان با قانون نیروی لورنتس تعریف نمود:

 

F = QE + qν× B                   (معادله 8، معادله بالا را ببینید. 7)

در این بخش، میدانهای الکتریکی با جهت ثابت استفاده میشود، تنها از بخش QEاین معادله استفاده میگردد. نیروی الکتریکی سر راست هستند و اگر بار q مثبت باشد، همانطورکه در شکل8 نشان داده شده است در جهت میدان الکتریکی قرار میگیرد.


شکل8  نیروی الکتریکی QE، بدلیل میدان الکتریکی E


فرضیه، اصول عملکرد هر سیستم تصفیه فیزیکی آب که بر اساس مفاهیم اساسی فیزیکی و شیمی است را توضیح میدهد و برای همه سیستم های تصفیه استفاده می شود. آب اجازه میدهدتا مواد معدنی محلول مانندCa2+ و HCO3-در عبور از میدان الکتریکیCa2+ و HCO3- یون باردار/ مولکول نیرویی به آنها اعمال میشود که در معادله 7 و در شکل های 4تا 8 نشان داده شده اند.

زمانیکه یک میدان الکتریکی بین دو الکترود ایجاد میشود یون های مثبت به سمت الکترود منفی جذب خواهند شد و توسط الکترود مثبت دفع میگردند. در مقابل، یون های منفی به سطوح مثبت جذب و توسط منفی دفع میگردند (همانطور که در شکل 4 نشان داده شده است).

وظیفه اولیه میدان اعمال شده و نیروی حاصل بر روی یونها  ایجاد سرعت های مخالف بر حسب نیروی الکتریکی است  که به ذرات یونی با بار مخالف وارد میشود، پس انرژی جنبشی مربوطه، افزایش یافته و از این رو احتمال برخورد ها  برای غلبه بر انرژی فعال سازی و تشیکل ترکیبات کربنات کلسیم کریستالی افزایش می یابد.

(رسوب توده ای). نتایج این پدیده در هسته بلورهای کوچک کربنات کلسیم و حذف یون های معدنی از محلول و معلق شدن آنها است (ذرات کلوئیدی) همانطور که در شکل 9 مشاهده می شود.

 

شکل 9

در یک طرح تحقیقاتی انجام شده توسط چو [4]، آزمایش با میدان الکتریکی اجرا شد. مقاومت رسوب با هدایت 3000 میکرو زیمنس بر سانتیمتر، درانتقال حرارت  53٪  از مقدار بدون تصفیه کاهش یافته است. در این مطالعه اثر سرعت جریان شاره، سطوح با رسانایی بالاتر، زمان طولانی تر اجرا و همچنین قدرت میدان مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه [4] و اطلاعات میدانی در جدول I فرضیه به فرضیه رسوب توده ای کمک میکند می کند.

مروری کوتاه بر ارزیابی  بازار / عملکرد نشان از توسعه فن آوری تصفیه آب در میدان الکتریکی است . فن اوری استفاده از  میدان الکتریکی برای تصفیه اب در سال 1957 شروع شد و اغاز ان در امریکای شمال است. تامین کنندگان عمده ارتقاء در طی زمان، به عنوان مثال ولتاژ اعمال شده  را از 3 کیلو ولت به 10 کیلو ولت  افزایش داده است و در حال حاضر به 35 + کیلو ولت، (پس E بالاتر و F بزرگتر) رسیده  با استفاده از مواد مختلف دی الکتریک (عایق) و افزایش اندازه و تغییر شکل (لوله در مقابل صفحات) در الکترودها انجام شده است. این تحولات سبب بهبود میدان الکتریکی و یکنواختی آن شده است و نیز زمان ماندگاری آب در مناطق فعال افزایش یافته است. در ابتدا یک الکترود لوله ای ساخته میشود و برای برجهای خنک کننده مورد استفاده قرار میگیرد و در لوله ای قرار داده شده و اتصال منفی آن بدنه لوله اب بود (میدان الکتریکی در شکل 10 نشان داده شده است). توجه داشته باشید که میدان الکتریکی با فاصله از الکترود کاهش می یابد. در سال 2001،  الکترود های صفحه ای تخت با قفس پایه های فلزی،  که سبب بهبود یکنواختی میدان الکتریکی شد (شکل 11 را ببینید) معرفی شده است.

بهبودیهای صورت گرفته اجازه می دهد تا انها را برای نصب در سیستم های خنک کننده بزرگ ، معمولا بسادگی و زمان بسیار کم بکار برده شوند . این تحولات در جهت قدرت میدان الکتریکی و بهره گیری از حجم فعال مطابق با مکانیزم اساسی اغاز شده با داده های جدول  I قبل مقایسه هستند.